De T. rex replica verhuist van de stationshal naar de binnenstad. De komende weken kunnen mensen met T. rix, zoals de oude dame al liefkozend genoemd wordt, op de foto. Voor een tientje uiteraard. (Foto: Nelleke Hijmans, via Twitter).

T. rex verhuist van Leiden Centraal naar Stadhuisplein

Op Leiden Centraal is begonnen met het demonteren van de metersgrote replica van de Tyrannosaurus rex die de actie ‘Een tientje voor T. rex’ luister bijzet. Via die crowdfundingactie hoopt Naturalis een miljoen euro op te halen voor het naar Leiden halen van het skelet van een echte T. rex dat enkele maanden geleden is opgegraven in de Verenigde Staten.

In totaal is er zeven tot acht miljoen euro nodig om het skelet hier te krijgen en in elkaar te zetten. Dat geld hoopt Naturalis terug te verdienen door de enorme aantallen extra bezoekers die de prehistorische vrouwtjesdino moet gaan trekken. Het wordt de enige T. rex buiten de VS en dus wordt gerekend op talloze bezoekers vanuit heel europa.

Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×