Het beeld voor 'Gelukkig Leiden 2013' is de gouden 'drol' (Japanse slang > verbeelding van geluk). Voor de KerstTocht heeft Fields of wonder er een besneeuwde versie van gemaakt.

Kersttocht Field of wonder ook bij Sleutelstad

Het Leidse theatergezelschap Fields of Wonder luidt op zaterdag 21 december op theatrale wijze de winter in met eeen kersttocht langs een aantal Leidse instellingen, bedrijven en bijzondere plekjes. “Waar wordt de Leidenaar gelukkig van?” Dat onderzocht Fields of Wonder het afgelopen jaar in het project ‘Gelukkig Leiden’. Tijdens de KerstTocht wordt stilgestaan bij de traditie van elkaar gelukwensen aan het eind van het jaar. Iedereen is welkom om mee de lopen met de Theatrale Kersttocht die om 20.00 uur begint bij de Kaasmarktschool.

De twee uur durende tocht gaat vervolgens langs bij De Bakkerij, de Boekenzolder, het Leger des Heils, speeltuinvereniging Ons Eiland en de radiostudio van Sleutelstad. Onderweg zijn er optredens met muziek en dans, waarbij kunstenaars hun interpretatie verbeelden van het thema van de Kersttocht; geluk en gelukwensen. De tocht wordt rond 22.00 uur afgesloten met een
vreugdevuur bij speeltuinvereniging De Doorbraak.

De KerstTocht op 21 december is inmiddels een terugkerend ritueel voor Fields of Wonder. De tocht komt tot stand door een samenwerking met veel verschillende organisaties, bedrijven en stadsgenoten. Deze samenwerking brengt een stroom van nieuwe ideeën op gang en creëert geluksmomenten voor alle betrokkenen. Zo ontwierpen leerlingen van het Da Vinci College een aantal van de kunstzinnige bomen die onderweg te zien zijn. Samen met de buurtbewoners hebben zij ter plekke hun bomen opgetuigd, bijvoorbeeld in Buurtkamer de Meelbox.

KerstTocht Fields of Wonder
Zaterdag 21 december, 20.00 -22.00 uur
Kaasmarktschool, Koppenhinksteeg 13
Aanmelden: info@fieldsofwonder.nl
Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×