Yannick Franke stapt per direct op bij Zorg en Zekerheid Leiden. Hij zet zijn carrière voort bij Rotterdam Basketbal College. (Foto: PR).

Yannick Franke stapt van Zorg en Zekerheid Leiden over naar Rotterdam

Yannick Franke verruilt Zorg en Zekerheid Leiden voor Rotterdam Basketbal College. Hoewel het vertrek in goed overleg met de clubleiding is genomen, is de overstap verrassend te noemen. De reden voor zijn vertrek heeft te maken met het tempo van ontwikkeling en de daarmee samenhangende relatie tussen coach en speler. Bij Rotterdam zal Franke waarschijnlijk meer minuten krijgen, terwijl hij bij ZZ Leiden meer geduld zou moeten betrachten.

Franke debuteerde dit seizoen in de Dutch Basketball League. De 1.90 meter lange jeugdinternational kwam in de competitie twaalf keer voor Zorg en Zekerheid Leiden uit. Per wedstrijd speelde Franke bijna zes minuten. Gemiddeld scoorde hij 1.1 punt per wedstrijd en pakte ook nog eens 0.6 rebounds mee. Zijn beste wedstrijd speelde hij in de Vijf Meihal tegen BC Apollo. In dat duel was Franke goed voor 5 punten.

Franke kwam in de EuroChallenge drie keer binnen de lijnen voor Zorg en Zekerheid Leiden. In die 18 minuten (3, 11 en 4) tekende hij voor 0.7 punten en 0.3 rebounds. Net als afgelopen seizoen maakte Franke ook deel uit van het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden. Dit team, dat onder leiding staat van Richard den Os, komt uit in de promotiedivisie.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×