PvdA: "Balans investeringen in centrum en wijken herstellen"

De PvdA Leiden vindt dat Leiden in de komende jaren meer moet investeren in de wijken. Volgens lijsttrekker Gijs Holla is de balans de afgelopen paar jaar veel te veel doorgeslagen naar het centrum. “Na vier jaar college van de binnenstad moet er eindelijk weer aandacht voor de wijken komen”, zei Holla gisteren in het politieke programma Rondom de Raad. Een ander speerpunt uit het verkiezingsprogramma is werk. Ook moet Leiden ondanks alle komende bezuinigingen een sociale stad blijven.

Audiofragment: Gijs Holla over het verkiezingsprogramma van de PvdA Leiden.

Echt nieuws had Holla gisteren ook. De PvdA wil dat de herinrichting van het Diamantplein deels ongedaan wordt gemaakt. Volgens Holla is de nieuwe situatie, eind september nog feestelijk geopend door D66-wethouder Strijk, verre van ideaal. “Het is één grote stenen vlakte geworden. Je weet niet meer wat fietspad is, wat voetpad is en wat parkeerplaats is”. Volgens Holla zijn omwonenden alles behalve blij met het zogenaamde shared space principe dat is toegepast.

De PvdA heeft het college vandaag ook opgeroepen om snel iets aan de situatie te doen. “Het is nu gewoon gevaarlijk”, zegt Holla: “We willen gewoon weer zien dat een fietspad een fietspad is met rood asfalt en een weg moet weer gewoon een weg zijn. Met zwart asfalt dus”. Ook de zebrapaden moeten terugkomen.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×