Studiogast Edwin van Huis krijgt een kop koffie van presentator Han Ruijgrok. (Foto: Diana van den Driessche, via twitter)

Cultuur071 van T. rex tot Rita Corita

Als je de directeur van Naturalis in huis haalt, weet je wat je te wachten staat: de dinosaurussen en de meteorieten vliegen je om de oren. En dan hebben we het niet eens over aanspoelende potvissen gehad. Vandaag in de studio bij Cultuur071: Edwin van Huis, directeur van wat nu officieel het Naturalis Biodiversity Center heet. Biologie en Bedrijfskunde zijn de studies die hij heeft voltooid en die kennis komt mooi samen in zijn huidige functie.

Vol trots vertelt hij over de T. rex die Leidse onderzoekers hebben opgegraven in de VS. Mocht die in Leiden komen, dan wordt het een ‘Rexperience’. Ook ‘de Diepenveen’ komt uiteraard aan de orde, de meteoriet die 140 jaar geleden de aarde raakte en gelukkig goed bewaard is gebleven. Er zijn ook andere gasten, zoals Ronald da Costa. Hij nam vorige maand afscheid als dominee van de Protestantse Gemeente in Oegstgeest en vandaag draagt hij voor uit zijn nieuwe bundel ‘Geloof het of niet’. Niet de olifant in zijn achtertuin is het onderwerp van de column die hij voorleest, maar zijn al dan niet letterlijke uitglijders als dominee gedurende de afgelopen 35 jaar.

Audiofragment: Luister hier de hele uitzending terug.

Naast de uitgebreide muziekkeuze van de studiogast komen ook die van andere muzikale gasten voorbij. Merijn de Buisonjé kondigt de finale aan van de sinds enige jaren bestaande ‘Grote Prijs voor de Bollenstreek’ voor amateurbands uit de regio. De twee finalisten strijden op zaterdag 21 december in ExVoto (Voorhout) om deze begeerlijke popprijs. Diezelfde avond – dat wordt weer lastig kiezen – is er ook een benefietconcert in de Emile van Leenen concertzaal aan de Lammermarkt 59. Vanaf 20.00 uur die avond is The Stream te horen, onder leiding van pianist en zanger Jan Stroomer. Alle opbrengsten gaan naar de stichting Jip (jongeren in pleeggezinnen). Peter Visser maakt het muziekrondje compleet. Waar je allemaal naar toe kan deze week, zoals het theatercafé in Scheltema, is te lezen op muziekgezien.blogspot.com. Govert de Kok sluit bijna naadloos aan bij de verhalen over de T. rex en de film Walking with Dinosaurs waar studiogast Edwin van Huis morgen naar toe gaat. Deze week is het tweede deel van de trilogie The Hobbit van Peter Jackson in première gegaan en volgens Govert is die spectaculair, met name de draak Smaug. Dat studiogast Edwin van Huis afsluit met het gedicht ‘de blauwbilgorgel’ van Cees Buddingh is dan eigenlijk niet meer dan logisch. Benieuwd naar de volgende studiogast? Stem dan ook volgende week weer af op Sleutelstad 93.7 fm of 102.4 via de kabel voor Cultuur071 van 10-12.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×