Geen alledaagse verschijning in het Leidse luchtruim: een Chinook helikopter. Het betreft een oefening van de luchtmacht. (Foto: Rob Selier, via Facebook).

Leger oefent boven Leiden

Een Chinook helikopter die het luchtruim bewaakt terwijl een tweede heli de landing inzet bij het helikopterplatform van het LUMC. De geruchten via de sociale media zijn niet van de lucht. Maar nee, het is geen staatsgreep en – gelukkig – ook geen ongeval op een boortoren. De Koninklijke Luchtmacht houdt vandaag een oefening boven onze regio.

https://youtube.com/watch?v=TzEf9xiAK4Q

De Cougar landt op het dak van het LUMC (Video: Saskia101 op Twitter).

Een Chinook (CH-47) en een Cougar (AS-532) vlogen eerst naar het voormalig MVK Valkenburg. Daar pikte de Cougar een aantal mensen op van de KMAR om daarna 1 persoon af te zetten op het LUMC. Deze oefening is mede in het kader van de NSS. De oefening duurt nog tot 17.00 uur en wordt mede gehouden vanwege de nucleaire top die eind maart wordt gehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×