Reguliere overwinning ZZ Leiden op Rotterdam College Basketbal

In een bewogen week won ZZ Leiden zaterdag zoals verwacht van Rotterdam College basketbal: 80-73. Een bewogen week, immers woensdagavond verloor ZZ Leiden voor de tweede maal haar thuiswedstrijd in de Eurochallenge en werd het uitgeschakeld voor de Europa Cup en donderdag werd bekend, dat jeugdinternational Yannick Franke de sleutelstad gaat verlaten om op 1 januari voor Rotterdam College basketbal te spelen.

Audiofragment: Rolf Marselis blikt na de wedstrijd terug met spelers Worthy de Jong en Josh Duinker.

Grote man bij ZZ Leiden was Josh Duinker. Hij kwam tot 27 punten en pakte tevens 14 rebounds. Lichtpuntje zaterdag was de wijze waarop Whit Holcomb-Faye en Josh Duinker elkaar weten te vinden. Holcomb-Faye, weer hersteld van zijn blessure, vermaakte het publiek in de Vijf Meihal met mooie inside pasjes op Duinker. Toch won de Leidse ploeg verre van eenvoudig. Ondanks geconcentreerd spel in het eerste en tweede kwart bleef Rotterdam College basketbal lang in het spoor.

Opnieuw was er sprake van wisselvalligheid in het spel bij ZZ Leiden. Na een ruststand van 39-29, kwam de ploeg opnieuw minuten lang niet tot scoren en gaf het Rotterdam College basketbal gelegenheid om tegen het einde van het derde kwart terug te komen in de wedstrijd: 42-41.

Even leek in het vierde kwart het beeld van het derde zich te gaan herhalen. Maar een technische fout op Worthy de Jong en coach Toon van Helfteren tergde de Leidse formatie. Hoewel de uitblinker aan Rotterdamse zijde La’Shard Anderson drie keer raak schot vanaf de vrije worp lijn, liep ZZ Leiden daarna door geconcentreerd basketbal weg naar een 14 punten voorsprong: 70-56. Vooral Mike Schachtner schoot de Rotterdamse defensie aan flarden. Liefst 16 punten maakte hij in het laatste kwart. Hierna kwam de overwinning niet echt meer in gevaar.