Openbaar SSR-feest voor Serious Request

Aanstaande donderdagavond 19 december opent studentenvereniging SSR-Leiden haar deuren aan de Hogewoerd 108 voor een feest waarmee zij geld inzamelen voor Serious Request. Dat vertelden voorzitter Amber Noordegraaf en Ab actis Brigitte Sukel van de Culturele Commissie van SSR Leiden in Stud071. De jaarlijkse inzamelingsactie van het Rode Kruis en 3FM is vooral bekend van het Glazen Huis, dat in 2011 in Leiden stond. 

“Het feest is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Vergeet alleen niet je studentenkaart mee te nemen,” vertelde Brigitte. ”Studenten die niet lid zijn van SSR kunnen voor slechts 5 euro een entreekaart kopen, waarmee ze tot in de vroege uurtjes door kunnen gaan. De opbrengst van de kaarten gaat direct naar Serious Request. Daarnaast gaan we ook rond met inzamelingsbussen voor dit goede doel.”

Naast het feest organiseert SSR ook andere acties voor Serious Request. “Verschillende leden gaan met ludieke acties aan de haal voor het goede doel dat zich dit jaar inzet voor de bestrijding van kindersterfte als gevolg van diarree. Zo waren er dit weekend al een aantal leden verkleed op het centraal station gespot”, licht Amber toe.

Diverse organisaties spannen zich in om mooie bedragen binnen te halen. SSR Leiden is daar niet anders in. De studentenvereniging wil in principe 1000 euro ophalen, maar mikt stiekem hoger. Amber: “We hopen dat we uiteindelijk rond de 5000 euro ophalen.” De Culturele Commissie kan echter niet zelf naar Leeuwarden afreizen om de cheque te overhandigen. Die eer valt te beurt aan de Studentendesk van het Rode Kruis Leiden. 

Het Serious Request Feest is op donderdag 19 december. De deuren van Hogewoerd 108 gaan rond 22.30 uur open. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van het evenement.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×