Het vernieuwde bestuur bestaat uit voorzitter Barbara Zippro-Pouw, secretaris Trudy Kwik, penningmeester Joop Gerritsen, Lotte Slootmaekers en Lotte Westra (namens L.V.V.S. Augustinus), Roderick Brugman en Jacob van Notten (namens L.S.V. Minerva).

Vereniging Koninginnedag verliest geslacht

Of we in de toekomst nou een koning of een koningin krijgen, de vereniging die het feest in Leiden op de kaart zet hoeft nooit meer van naam te veranderen. De Vereniging Koninginnedag Leiden – opgericht in 1929 – past haar naam aan. Niet in Koningsvereniging, maar in het geslachtsloze Oranjevereniging Leiden. Ook heeft de vereniging een aantal nieuwe bestuursleden in haar gelederen.

De eerste Koningsdag wordt op zaterdag 26 april 2014 gevierd. Officieel is Koningsdag voortaan op de verjaardag van Willem-Alexander, maar omdat 27 april in 2014 op een zondag valt wordt de viering een dag vervroegd. De koninklijke familie bezoekt die dag Amstelveen en De Rijp. In 2015 hoopt de Oranjevereniging Leiden het koningspaar naar Leiden te halen. Het feest in 2014 wordt extra groot vanwege het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×