Met het leggen van de twee laatste stenen werd de buste onthuld. De steen van wethouder De Haan heeft als inscriptie 1906, die van Juliëtte Gilissen 2013. (Foto: Chris de Waard).

Verplaatste Rembrandtbuste onthuld

Wethouder Jan-Jaap de Haan heeft vanmiddag samen met VVD-raadslid Juliëtte Gilissen de Rembrandtbuste onthuld. Het beeld staat er al sinds 1906, maar is afgelopen week iets verplaatst en gedraaid. Daardoor is er nu meer plek voor groepen toeristen die met Leidens beroemdste zoon op de foto willen zonder dat ze door langsrazend verkeer van de sokken worden gereden.

Audiofragment: Wethouder de Haan en VVD-raadslid Gilissen onthullen het verplaatste standbeeld met het leggen van de twee laatste stenen.

De VVD had het standbeeld eigenlijk liever naar het centrum willen verplaatsen, maar kreeg daar geen meerderheid voor in de Leidse raad. De kleine verplaatsing is daarom een compromis. Van zo’n 18.000 euro, dat dan weer wel, maar dat geld is het volgens Gilissen meer dan waard.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×