Wethouder De Haan overhandigt de cheque met een waarde van 50.000 euro aan secretaris Gerrit Nieuwenhuis van de voedselbank Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente steunt Voedselbank Leiden met halve ton

Nog voor de zomer hoopt de Voedselbank Leiden te verhuizen naar een twee keer zo groot pand even verderop in de straat. Die wens was er al een tijdje, want de voedselbank breekt dit jaar opnieuw een treurig record. Waren een jaar geleden nog zo’n 700 gezinnen op voedselhulp aangewezen, nu zijn dat er circa 800, waarvan ruim de helft in Leiden zelf. Dat betekent dat er meer ruimte nodig is. Zowel voor de opslag van levensmiddelen, als voor het ontvangen van de honderden mensen die elke donderdagmiddag een pakket komen afhalen.

Audiofragment: Wethouder De Haan en bestuurslid Nieuwenhuis van de Voedselbank Leiden over de komende verhuizing.

De verhuizing liet tot nu toe op zich wachten, omdat het bestuur van de Voedselbank Leiden het risico van de hogere huur niet zomaar durfde te nemen. Vandaag bracht wethouder Jan-Jaap de Haan namens de gemeente verlichting in de vorm van een cheque ter waarde van 50.000 euro. Vijf jaar lang geeft de gemeente jaarlijks 6.000 euro extra huursubsidie en ook neemt de gemeente de op 20.000 euro begrootte verhuiskosten voor haar rekening.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×