Vrijwilligers kregen de schrik van hun leven toen ze vanmorgen bij Vrij Groen aankwamen. Vandalen hadden de boel grondig vernield.

Vandalen slopen biodiversiteitstuin Vrij Groen

Onbekenden hebben de Biodiversiteitstuin Vrij Groen grondig vernield. Toen de vrijwilligers vandaag bij de eerder dit jaar van Leiden naar Oegstgeest verhuisde tuin aankwamen, sloeg de schrik hen om het hart: het was één grote ravage. Er was een vuur gestookt waar onder andere de stoelen, gereedschap en plastic ingegooid zijn. Ook werden tuinbanken en een gereedschapskist gesloopt, is het toilet kapot geslagen en zijn de poten van de tafel gezaagd. Ook de draaias van de waterpomp werd doorgezaagd.

Anne Marie van Dam van de Ideewinkel baalt stevig, maar geeft de moed niet op: “Honderden uren vrijwilligerswerk naar de vaantjes. Iemand heeft er vast plezier aan gehad, maar ik kan me dat toch moeilijk voorstellen. Morgenochtend van 9.30 tot 12.oo uur gaan we opruimen en aanstaande zaterdag, 28 december, gaan we zoveel mogelijk repareren. Tussen 10.00 eno 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen helpen. Het zou fijn zijn als mensen gereedschap enzo meenemen”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×