Business Club Leiden kiest: Armin van Buuren Leidenaar van het Jaar

2

Vorig jaar kozen de leden van de Business Club Leiden (BCL) voor het eerst een ‘Leidenaar van het Jaar’. Het was Jochem Myjer die toen met de titel en de eer kon strijken. Dit jaar zal Myjer de prijs uitreiken aan de Leidenaar van 2013. Met 90% van de stemmen van de BCL-leden werd Armin van Buuren gekozen als opvolger van Jochem Myjer. Dat uitreiken van de prijs – een beeldje van de Leidse kunstenaar Jeroen Spijker van de Jonge Rembrandt – kon nog niet meteen gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de BCL. Armin was nog onderweg uit Colombia waar hij een optreden had gegeven. De prijs wordt nu binnenkort uitgereikt tijdens een reguliere clubavond van de BCL, zo liet voorzitter Chris Verplancke weten.

Audiofragment: BCL-voorzitter Chris Verplancke hoopt dat 2013 het laatste crisisjaar was.

Niet alleen was 2013 ‘het beste crisisjaar’ van de afgelopen vijf jaar, ook was het in veel opzichten een recordjaar. Zo memoreerde Verplancke in zijn nieuwjaarstoespraak. Dat waren niet allemaal hoogtepunten, want het was ook een recordjaar qua aantal faillissementen. Ook waren veel ondernemers gedwongen personeel te ontslaan. Daar tegenover stond wel dat er ook een recordaantal nieuwe ondernemers van start ging. Verplancke: “Helaas zijn dat wel heel veel ZZP-ers”.

Delen

2 reacties

 1. cees mentink op

  De bijeenkomsten van BCL zijn altijd een goede start van het jaar. De leden van BCL zijn belangrijk voor de stad, door hun
  betrokkenheid met de Sleutelstad, door hun initiatieven en
  door hun steun aan in hun ogen belangrijke en interessante
  projecten.
  Op de uitstekende foto van J.P. Kranenburg staan mannen die stuk voor stuk Leidenaar-man-van-het-jaar hadden kunnen zijn.
  Konden ook vrouwen genomineerd worden? Of is deze verkiezing een louter mannenbroeders aangelegenheid?
  Zo ja, dan bij een volgende gelegenheid ook overwegen de verkiezing open te stellen voor vrouwen. Er zijn vrouwen die in aanmerking komen voor het prachtige beeldje van de Jonge Rembrandt.

 2. Wat stelt die BCL nou voor? Ze doen alsof ze de invloedrijkste personen zijn van de stad! Zelfs de zogenaamde belangrijkste van de BCL wordt betaald door de gemeent (stadsparkeerplan) (stond daarvoor gewoon op de markt) andere heeft half leiden opgelicht en is daarom uit de gemeenteraad gezet!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.