Marcel Betgen en Peter van Proosdij van De Bijkerij openen eind maart een bijenstal in 't Vogelhoff. In combinatie met de aanplant van bloeiende struiken en het zaaien van 'drachtplanten' moet de Oostvlietpolder een ware 'bijenoase' worden. (Foto: PR).

Bijkers in actie voor bijenoase in Oostvlietpolder

Marcel Betgen en Peter van Proosdij van De Bijkerij maken zich sterk voor de bouw van een bijenstal in natuurgebied ’t Vogelhoff in de Oostvlietpolder. De twee bijkers – een oud-hollands woord voor imker – roepen de hulp in van het publiek bij de realisatie van de bijenoase die ervoor moet zorgen dat de polder een goed leefgebied wordt voor de bijen. Met het hele jaar door voldoende voedsel en beschutting. Via de crowdfunding hopen ze de benodigde 4.555 euro op te halen. Inmiddels is er al 3.318 euro binnen via de site Voorjebuurt.nl.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/128302255″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: De bijkers willen er met de bouw van de bijenstal en meer bloeiende planten voor zorgen dat de Oostvlietpolder een goed leefgebied wordt voor bijen. (Chris de Waard in gesprek met Bjker Marcel).

Naast de bijenstal bestaat de toekomstige bijenoase uit een flinke bloeiende tuin met heesters, kruiden en bomen. Voor de aanleg werken de imkers samen met de gemeente Leiden en het Zuid-Hollands Landschap.

Promotievideo voor de crowdfundingactie van De Bijkerij.

Leiden bijkerij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×