De gemeente roept de inwoners dringend op geen kerstbomen zomaar op straat te dumpen. (Archieffoto: Jacqueline Borg).

Duizenden kerstbomen extra ingeleverd

Bij de gemeente Leiden zijn sinds de kerst 4.754 kerstbomen ingeleverd. Dat zijn er maar liefst 2.100 meer dan vorig jaar. Dit jaar waren er extra inzamelpunten die op verzoek van bewoners ook langer – tot na Driekoningen op 6 januari -  openbleven. Wethouder Frank de Wit van milieu is blij met het resultaat: “Dat betekent dat bijna 5000 kerstbomen niet op straat zijn terechtgekomen. Zo houden we die stad samen schoner.”

Ondanks het hoge aantal ingeleverde bomen krijgt de gemeente toch de nodige klachten over rondslingerende kerstbomen. Mensen die nu nog een kerstboom kwijt willen, kunnen deze in stukken zagen en in de GFT-container of vuilniszakken doen of naar de Milieustraat brengen. Het is niet de bedoeling om kerstbomen op straat te dumpen.

De 25 winnende lotnummers van de kerstboomactie staan vanaf vandaag op www.leiden.nl/kerstbomen en in de Stadskrant van 15 januari. Op 16 januari reikt de burgemeester de prijzen uit in het stadhuis. Tijdens die uitreiking wordt ook bekend welke prijs op welk lotnummer valt.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×