Warmondse kluizendief opgepakt

Agenten hebben afgelopen nacht 17-jarige jongen uit Warmond aangehouden die er met een kluis vandoor was gegaan. Een getuige belde rond 03.45 uur de politie, omdat hij zag dat een man in Park Klinkenberg een kluis aan het openbreken was. Direct gingen verschillende eenheden van de politie op zoek naar de man. In een sloot in het park troffen agenten een kleine opengebroken kluis aan.

Niet veel later zag een agent in de Taskinlaan een jongen lopen. Hij wilde niet vertellen wat hij midden in de nacht op straat deed en kon zich niet legitimeren. Zijn kleding was nat en zat onder de modder, op zijn schoenen zat gras en uit zijn jaszakken kwamen handschoenen tevoorschijn, die onder het gras zaten. Daarop hield de agent hem aan.

Uit onderzoek in de omgeving bleek dat er een raam was opengebroken bij een pand aan de Herenweg. De politie onderzoekt of de kluis uit dit pand is weggenomen en wat de betrokkenheid van de aangehouden verdachte daarbij is geweest.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×