CDA-Lijsttrekker Jan-Jaap de Haan met een aantal 'Vrienden van het Singelpark'. Op de voorgrond twee dochters van Joop Walenkamp, de naamgever van de award. (Foto: Emile van Aelst).

'Vrienden van het Singelpark' winnen Joop Walenkamp award

De stichting ‘Vrienden van het Singelpark’ is vanavond beloond met de Joop Walenkamp award. De trofee, die jaarlijks wordt uitgereikt door de plaatselijke afdeling van het CDA, geldt als een aanmoediging voor het werk dat de ‘vrienden’ doen. De stichting zet zich al jaren in voor realisering van het Singelpark. Dit park, dat rondom de Leidse singels komt te liggen, moet het langste park van Nederland worden.

Audiofragment: Jan-Jaap de Haan over de toekenning van de Joop Walenkamptrofee aan de Singelparkvrienden.

De vrienden van het Singelpark ontvingen de schaal uit handen van Jan-Jaap de Haan, de huidige wethouder van Cultuur die bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker is voor het CDA Leiden. Ook de dochters van Joop Walenkamp, de naamgever van de award, waren aanwezig. Walenkamp is een oud-wethouder van het CDA. In 1997 overleed hij op slechts 48-jarige leeftijd.

De Joop Walenkamp award ging vorig jaar naar de ‘Vrienden van de Vliet’, in 2011 was Museum Boerhaave de gelukkige winnaar.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×