Commissariaat verklaart bezwaar Lorelei in omroepstrijd ongegrond

Het Commissariaat voor de Media in Hilversum heeft het bezwaar ongegrond verklaard dat RTV Lorelei (Sleutelstad) had ingediend tegen het toekennen van de publieke zendmachtiging voor Leiden en omgeving aan Omroep Holland Centraal (Unity). Dat is vandaag bekend geworden. Het commissariaat erkent dat de procedure niet correct is verlopen, maar vindt dat niet zwaarwegend genoeg om tot een ander besluit te komen. Op andere punten is het commissariaat het niet met Lorelei eens.

In de motivatie voert het commissariaat verder aan dat Holland Centraal al jaren de lokale omroep is in deze regio. Gemeenteraden wisten dus precies waar ze voor kozen en gaan er kennelijk van uit dat Unity inhoudelijk een betere omroep is dan Sleutelstad, aldus het commissariaat.

Of Lorelei nu in beroep gaat bij de bestuursrechter is nog niet bekend.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×