Komende zomer groot onderhoud aan rondweg Merenwijk

3

Tussen april en september gaat de gemeente Leiden flink aan de slag met de rondweg in de Merenwijk. Deze wordt helemaal opnieuw geasfalteerd, ook het fietspad wordt aangepast. Dat krijgt rood asfalt en komt direct aan de rondweg te liggen. Dat meldde wethouder Strijk (verkeer) afgelopen avond op vragen van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen die opheldering vroeg naar aanleiding van de schijnbaar onnavolgbare werken aan de toegangswegen van de Merenwijk; de Gooimeerlaan en de IJsselmeerlaan. Ook komen er extra voetgangersoversteekplaatsen op de rondweg. Strijk beloofde de bewoners beter te informeren over de werkzaamheden die eraan komen.

Rond de kerst ontstond er veel tumuld rond de aansluiting van de IJsselmeerlaan op de rondweg.Daar waren werkzaamheden maar half uitgevoerd, waardoor het leek of linksafslaan naar de Kopermolen niet meer was toegestaan. Eerder deze week verbaasden veel Merenwijk-bewoners zich opnieuw, Nu op de Gooimeerlaan. Die is recent opnieuw geasfalteerd, maar nu worden er alweer aanpasingen aan de weg gedaan.

Volgens de wethouder kon dat in dit geval niet anders. Het asfalt op de Gooimeerlaan was vorig jaar al zo slecht dat de gemeente niet langer wilde wachten met opnieuw asfalteren. Het verkeersbesluit dat nodig was om ook enkele verkeerskundige aanpssingen te doen, lag toen nog ter inzage. Die procedure is inmiddels afgerond, zodat die wegwerkzaamheden nu ook worden uitgevoerd.

Delen

3 reacties

 1. Goed dat het volledige asfalt wordt vernieuwd! Het is nu gatenkaas. Ook fijn dat het fietspad in rood wordt uitgevoerd en dat er extra oversteekplaatsen komen.

  Worden ook de vrijliggende fietspaden in de rest van de Merenwijk opgeknapt?

  En waar kunnen we meer informatie vinden? Is er een tekening/schets on line?

  Overigens ben ik van mening dat de werkzaamheden aan de IJselmeerlaan en de Gooimeerlaan gevaarlijke en onhandige situaties hebben opgeleverd.

 2. Het lijkt mij beter om eerst eens groot onderhoud te gaan plegen aan de vakbekwaamheid en het denkvermogen van de afdeling wegbeheer van de gemeente Leiden. Het lijkt er op dat aan het kruispunt Gooimeerlaan-Ketelmeerlaan wéér een smak belastinggeld over de balk gegooid wordt om een acceptabele situatie lastiger en onveiliger te maken. En dat nota bene in een uitrijdroute van brandweer en ambulance.
  Heeft de gemeenteraad in zijn geheel even zitten slapen??

 3. Kunnen we als bewoners hier nog bezwaar tegen maken?
  De laatste veranderingen op de ijselmeerlaan hebben een goede situatie tot een slechte gemaakt, sindsdien heb ik er al drie keer een ambulance en politie zie staan na een ongeluk, bovendien sta je er nu regelmatig stil in de spits als je rechtsaf de wijk in wilt achter auto’s die maar links willen waar je vroeger gewoon langs kon. Hulpdiensten kunnen er dus ook niet meer passeren. En de enige winst lijkt een extra brede strook voor gras/onkruid.
  Uit het bericht begrijp ik bovendien dat de vrijliggende fietspaden verdwijnen ("komen direct aan de rondweg te liggen").
  Dit hele gedoe rondom de verkeerssituatie lijkt (in de praktijk) voor de burger zeer slecht doordacht en totale geldverspilling.
  Ik verheug me wel op "betere informatie voor de bewoners" aangezien dat tot nu toe heeft bestaan uit een berichtje in de krant en borden langs de weg, een persoonlijke brief heb ik er nog nooit over ontvangen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline