Merenwijk-bewoners vrezen dat de situatie op de Gooimeerlaan juist verslechterd na de recente aanpassingen van de gemeente. (Foto via Twitter).

Komende zomer groot onderhoud aan rondweg Merenwijk

Tussen april en september gaat de gemeente Leiden flink aan de slag met de rondweg in de Merenwijk. Deze wordt helemaal opnieuw geasfalteerd, ook het fietspad wordt aangepast. Dat krijgt rood asfalt en komt direct aan de rondweg te liggen. Dat meldde wethouder Strijk (verkeer) afgelopen avond op vragen van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen die opheldering vroeg naar aanleiding van de schijnbaar onnavolgbare werken aan de toegangswegen van de Merenwijk; de Gooimeerlaan en de IJsselmeerlaan. Ook komen er extra voetgangersoversteekplaatsen op de rondweg. Strijk beloofde de bewoners beter te informeren over de werkzaamheden die eraan komen.

Rond de kerst ontstond er veel tumuld rond de aansluiting van de IJsselmeerlaan op de rondweg.Daar waren werkzaamheden maar half uitgevoerd, waardoor het leek of linksafslaan naar de Kopermolen niet meer was toegestaan. Eerder deze week verbaasden veel Merenwijk-bewoners zich opnieuw, Nu op de Gooimeerlaan. Die is recent opnieuw geasfalteerd, maar nu worden er alweer aanpasingen aan de weg gedaan.

Volgens de wethouder kon dat in dit geval niet anders. Het asfalt op de Gooimeerlaan was vorig jaar al zo slecht dat de gemeente niet langer wilde wachten met opnieuw asfalteren. Het verkeersbesluit dat nodig was om ook enkele verkeerskundige aanpssingen te doen, lag toen nog ter inzage. Die procedure is inmiddels afgerond, zodat die wegwerkzaamheden nu ook worden uitgevoerd.

Advertentie

Leiden asfalt-merenwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×