Weggelopen auto-inbrekers opgepakt

Twee 17-jarige jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag januari aangehouden nadat ze hadden geprobeerd om een auto open te breken in de Kernstraat. De twee bleken te zijn weggelopen uit een jeugdinstelling in het Gelderse Zetten en ze hadden inbrekerswerktuigen op zak. Een getuige zag het tweetal rond 02.30 uur aan een auto rommelen en belde de politie. Ze vertelde dat de mannen damesfietsen bij zich hadden. Toen de politie arriveerde, waren de twee inmiddels vertrokken.

Even later trof een agent twee jongens aan op de Roomburgerstraat. Zij voldeden aan het signalement van de auto-inbrekers. Hij sprak hen aan en controleerde hun identiteitsbewijzen. Toen bleek dat de jongens waren weggelopen uit een jeugdinstelling, hield de agent de twee aan. In hun kleding werden een schroevendraaier en een slotentrekker aangetroffen. De jongens zijn in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of de fietsen waarop zij reden van diefstal afkomstig zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×