Koen Hauser tussen de presentatoren Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok. (Foto: Diana van den Driessche, via twitter)

Cultuur071 over jazz, Stukafest en de kunst van fotografie

Vandaag is beeldend kunstenaar en fotograaf Koen Hauser studiogast bij Cultuur071. We horen hoe hij via zijn studie sociale psychologie in de wereld van de kunst terecht kwam. Op dit moment heeft hij een prachtige werkplek op Raamsteeg 2, een inspirerende omgeving. Hij vertelt over de fotografie opleiding waarin hij onder meer leerde hoe hij naar de wereld kijkt. Zijn werk begeeft zich op het spanningsveld tussen schilderkunst en fotografie. Daarin brengt hij vaak werelden bij elkaar die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Ook in zijn muziekkeuze verbindt hij werelden die ver uit elkaar liggen.

Audiofragment: Beluister de uitzending met Koen Hauser hier terug.

Cultuurcorrespondent Diana van den Driessche tipt nieuwe schilderijen van Marjolein van Haasteren die vanaf morgen te zien zijn in galerie Petit Port (Herenstraat 9), de Japanse prentkunstenaar Kuniyoshi in SieboldHuis en de uitverkoop van voorstellingen van www.stadspodia.nl vanaf 20 januari. Kevin van der Meijden, een van de organisatoren van Stukafest 2014, roept ons op vooral op tijd kaartjes (€4,50 per voorstelling) te kopen voor het festival dat op donderdag 27 februari plaatsvindt. Dat kan op 22 januari bij de Bonte Koe en daarna nog in Velvet en op www.stukafest.nl. Vandaag begint de Jazzweek en als je van jazz houdt, kun je op verschillende plaatsen in de stad terecht. Natuurlijk is er de traditionele Kroegentocht, dit jaar op donderdag 23 januari. Peter Knoppert is naar de studio gekomen om te vertellen over de Pop-Up Jazz club (https://www.facebook.com/popupjazzclub ) die zich in de Stadsgehoorzaal afspeelt van 23 januari tot en met 26 januari. Met onder meer de Leidse bluesband Sugar Boy and the Sinners. Alsof het nog niet genoeg is, vertelt Peter Visser (@muziekgezien, www.muziekgezien.blogspot.nl) over andere locaties in de stad, zoals Qbus, waar nog meer jazz gonst de komende anderhalve week. Kijk voor nog veel meer muziek ook op //www.jazzstadleiden.nl/. In het laatste half uur komt recent werk van studiogast Koen Hauser (zoals de poster voor Amazing Models in museum Boerhaave) aan de orde. Hij sluit af met een gedicht dat voor hem een leidraad in het leven is: de wandelaar van Antonio Machado. Luister volgende week weer naar Cultuur071. Dan is onze studiogast kunstenares Leni Venne uit Oegstgeest. Tot dan, tot 25 januari op Sleutelstad 93.7FM of 102.4 via de kabel van 10 – 12.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×