De vier kanshebbers voor de titel waren dit keer (v.l.n.r.) Pieter Kos van GroenLinks, Mart Keuning van de ChristenUnie, Mark Koek van D66 (de uiteindelijke winnaar) en Frederik Zevenbergen van de VVD. (Foto: Emile van Aelst).

D66 fractievoorzitter Mark Koek is Raadslid van het Jaar 2013

Tijdens een drukbezochte D66 nieuwjaarsreceptie in Scheltema is de fractievoorzitter van die partij uitgeroepen tot Raadslid van het Jaar 2013. Hij neemt de bijbehorende wisselbeker over van SP-raadslid Julian van der Kraats. De onafhankelijke jury was dit jaar op zoek naar het raadslid dat door zijn of haar debattechnieken het meest effectief is in de Leidse gemeenteraad. Tegenstanders overtguigen of de wind uit de zeilen nemen is tenslotte waar het om gaat.

Audiofragment: Raadslid van het Jaar 2013 Mark Koek van D66 en jurylid Binnert Glastra van het Leidsch Dagblad.

Koek staat niet bekend om zijn scherpe debattechnieken en was zelf dan al stomverbaast dat hij werd genomineerd. Die verbazing nam alleen maar toe toen gisteren bleek dat de jury hem tot winnaar had uitgeroepen. Volgens jurylid Binnert Glastra heeft de jury wat breder gekeken naar dat debatteren. “Koek blijft bij de feiten, is onverstoorbaar en is meestal de rust zelve. Dat bleek vaak zeer effectiek en dus is hij een terechte winnaar.” Dat Koek na de verkiezingen stopt en dat het daardoor de laatste kans voor hem was om de titel te krijgen heeft volgens de jury geen enkele rol gespeeld bij de toekenning.

Advertentie

Leiden Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×