Aantal Leidse avondwinkels niet ingeperkt

De huidige drie avondwinkels die Leiden telt mogen blijven en kunnen ook gewoon worden overgedragen zonder de vergunning te verliezen. Daarnaast blijft het ook buiten de binnenstad mogelijk om een nieuwe avondwinkel te beginnen. De gemeenteraad heeft dat afgelopen avond besloten. Het college vond de drie avondwinkels die Leiden nu heeft eigenlijk wel genoeg, maar werd teruggefloten door een raadsmeerderheid onder leiding van de VVD. Vorig najaar had de raad al besloten dat er geen uitsterfbeleid gevoerd moest worden, zoals het college aanvankelijk had voorgesteld.

Audiofragment: Wethouder Strijk van economische zaken over avondwinkels in Leidse wijken.

Naast de twee avondwinkels in het centrum, Night Market in de Steenstraat en Rembrandt in de Breestraat, is er nog een avondwinkel bij station De Vink in de Stevenshof. Na het besluit van vanavond mogen er nog vijf bijkomen. In Leiden Noord, het Roodenburger- en Bos en Gasthuisdistrict, het Mors- en Boerhaavedistrict, de Merenwijk, de Stevenshof en het stationsgebied.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×