De plannen voor de ondertunnelde Churchilllaan werden door de provincie verworpen. Ze zouden te duur zijn, ook werd de haalbaarheid als een risico gezien en zou de weg niet toekomstbestendig zijn.

PvdA Leiden wil alsnog aanleg Churchill Avenue

De PvdA Leiden roept de coalitiepartijen SP en D66 op om zich alsnog tegen de aanleg van de RijnlandRoute te keren en te kiezen voor het alternatieve burgerinitiatief ‘Churchill Avenue‘. Die weg door een tunnel onder de Churchilllaan is volgens PvdA-lijsttrekker Gijs Holla – die eerder ook zelf bij dat initiatief betrokken was – nog steeds een beter idee dan de variant ‘Zoeken naar Balans optimaal’ waar zowel Leiden als de provincie Zuid-Holland voor hebben gekozen. Volgens Holla is er sinds dat besluit echter veel veranderd: “Ten eerste is de gekozen route duurder geworden waardoor het financiĆ«le verschil met de Churchill Avenue een stuk kleiner is geworden. Daarnaast blijkt de groei van het autoverkeer mee te vallen waardoor de toekomstvastheid van de Churchill Avenue geen probleem meer is. Tenslotte is duidelijk geworden welke impact de snelweg op de Oostvlietpolder en Stevenshof heeft. De kans is zelfs aanwezig dat de A4 gedeeltelijk in de Oostvlietpolder komt te liggen.”

D66 Leiden heeft in het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma opgenomen dat er miljoenen extra gestoken moeten worden in een betere inpassing van de RijnlandRoute. De PvdA vraagt zich nu af of dat geld ook voor de Churchill Avenue gebruikt mag worden. Die Churchill Avenue is een uitwerking van de plannen voor de Rembrandttunnel die in 2008 voor D66 werden omarmd.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×