Wethouder De Haan presenteert de nieuwe film 'Molens'. (Foto: PR).

 

Molenmuseum De Valk zet belangrijke stap in vernieuwing

Vanaf deze week draait er een nieuwe informatieve film in Stedelijk Molenmuseum De Valk. De film is te zien in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) en toont in 11 minuten het ontstaan en de werking van molens. “Het museum voorziet hiermee in een duidelijke behoefte. Voor toeristen is dit vaak de eerste en enige kennismaking met dit unieke Hollandse erfgoed”, meent wethouder De Haan, die bij de première aanwezig was.

Molens van filmmaker Quickworks toont beelden van De Valk en enkele andere van de negen molens in Leiden. Het Molenmuseum noemt de vertoning van de film een belangrijke stap in vernieuwing en hoopt zijn positie als toeristische trekpleister hiermee te verstevigen. Volgens De Haan is de film niet alleen interessant voor buitenlanders. “Ook voor Leidenaars kan Molens een echte eyeopener zijn.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×