Studentkandidaat SP: Onderzoek alternatieven voor studentenwoningen

De campagne van de lokale politieke partijen om de kiezer te overtuigen van hun programma begint langzaam op stoom te komen. Bij diverse partijen bereiden ook veel jongeren zich voor op een rol van betekenis te kunnen spelen. De SP heeft met Han Dirks (nr. 3) en Jasper Maassen (nr. 9) twee (oud-)studenten op de lijst met al flink wat praktijkervaring op zak.

Han is duo-raadslid en heeft al acht jaar ervaring in de (ondersteuning van) de SP-fractie. Jasper heeft aan zijn periode bij Rood Leiden, waaronder als voorzitter, een goede leerschool gehad. “Als je speciaal met jongeren bezig bent, praat je met studenten, hogeschoolstudenten, mbo-studenten, maar je gaat ook langs bij middelbare scholen. Het publiek is heel gevarieerd. Je moet iedereen op een bepaalde manier aanspreken. Dat is een goede les geweest”, vertelde Jasper bij Stud071.

Audiofragment: Student Jasper Maassen (SP Leiden) bij Stud071 over de over campagne GR2014.

Het grootste speerpunt van de SP is zorg. “We willen graag voortborduren op de successen die de afgelopen vier jaar zijn bereikt”, stelt Jasper. De SP Leiden geeft kwaliteit voorrang boven de prijs. Zo wist de partij de zorgveiling, waarbij zorg wordt aangeboden door de goedkoopste aanbieder, te stoppen. 

Net als vele andere partijen zet ook de SP in op meer studentenwoningen. Al heeft de partij een wat andere invalshoek dan de collega’s. We willen onderzoeken of leegstaande kantoorpanden om te bouwen zijn naar studentenflats”, legt Jasper uit. Nieuwe en betaalbare starterswoningen zijn volgens hem ook meer dan welkom. 

SP Leiden heeft nu vier zetels in de raad. Jasper hoopt dat dit aantal na 19 maart verdubbelt naar acht zetels. “Voor mij zou dat een mooi getal zijn. En het is zeker mogelijk”, denkt Jasper. Al maakt hij wel de kanttekening dat het aan de kiezer is om te bepalen of de SP dit streefgetal haalt. Bovendien heeft hij acht sterke kandidaten boven hem staan: “Als ik er niet in kom, vind ik dat niet erg. Als ik er wel bij kom zal ik mijn uiterste best doen om mijn steentje bij te dragen.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×