D66-wethouder Robert Strijk behoort volgens de lezers van Binnenlands Bestuur tot de beste lokale bestuurders. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Robert Strijk genomineerd als 'beste lokale bestuurder 2013'

Binnenlands Bestuur (BB), een platform voor ambtenaren en bestuurders, heeft D66-wethouder Robert Strijk genomineerd voor de titel ‘beste lokale bestuurder 2013’. De lijst met 10 kandidaten werd samengesteld aan de hand van reacties van lezers. “Robert Strijk wordt door zijn stad op handen gedragen. Ondernemers zien in hem de beste wethouder Economie die Leiden ooit heeft gehad,” zo tekende Binnenlands Bestuur op uit de mond van een Leids raadslid.

Strijk opereert volgens BB verder zonder dubbele agenda en spreekt duidelijke taal. “Ook de sterk verbeterde regionale samenwerking wordt aan Strijk toegeschreven.” In december 2011 werd CDA-wethouder Jan-Jaap de Haan door BB ook al gekozen tot een van de beste lokale bestuurders. Hij eindigde toen op plek 8.

Een maand geleden werd Strijk door ondernemers in Leiden ook al uitgeroepen tot machtigste Leidenaar van 2013. De Haan eindigde in die lijst op plek 16.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×