De kandidaten uit de top 10 van de VVD Leiden presenteerde zich gisteren bij de campagneaftrap. Aansluitend hield lijsttrekker Paul Laudy een toespraak waarin hij de toon zette voor de komende campagne. (Foto: Chris de Waard).

Campagne VVD in teken van minder belasting en minder subsidie

Parkeren in de Leidse buitenwijken moet gratis blijven, de schop moet in de grond voor de RijnlandRoute en de twee ondergrondse parkeergarages en het historische centrum van Leiden moet worden voorgedragen voor de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het zijn een aantal belangrijke punten voor de VVD Leiden in de komende periode.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/131800968″ params=”color=ff5500&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: VVD lijsttrekker Paul Laudy over het verkiezingsprogramma en de campagne.

Maar de belangrijkste zijn snijden in subsidies en het verlagen van de OZB met 30%. Die twee punten staan dan ook expliciet op de campagneposter die lijsttrekker Laudy gisteren onthulde tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie in Restaurant De Branderij. “Op die punten gaan we dus bij eventuele collegeonderhandelingen ook geen consessies doen,” zegt Laudy. Volgens de liberale voorman is de OZB in Leiden wel 40% hoger dan gemiddeld en heeft de gemeente geen idee of verleende subsidies wel doelmatig zijn.

VVD-voorman Paul Laudy houdt zijn ‘lijsttrekkersspeech’. (Video: Chris de Waard).

In het 22 pagina’s tellende verkiezingsprogramma ‘Vrij Leids‘ zet de partij de plannen voor de komende vier jaar uiteen. “Onze kandidaten hebben het eigenlijk wel makkelijk,” zegt Laudy: “We hebben namelijk het beste programma. En het scheelt echt heel erg veel als je niet 92 pagina’s nodig hebt om uit te leggen wat je plannen zijn.” Daarmee deelt hij een plaagstootje uit naar D66. Het programma ‘Leiden Vooruit‘ van die partij is best omvangrijk.

De enige partij die het echt te verduren krijgt is de PvdA Leiden. Niet alleen via posters met de tekst “U bent geen PvdA pinautomaat”, maar ook in zijn speech haalt Laudy stevig uit naar de partij van Gijs Holla: “Ongelovelijk dat zijn partij de Churchill Avenue prak weer opwarmt. Onnodig, onwenselijk en ongeloofwaardig.” Ook de parkeerkosten lopen volgens de VVD de spuigaten uit als de PvdA het voor het zeggen krijgt: “Ze doen er nogal schimmig over, maar als je goed bent ingevoerd weet je dat het 60 euro voor elke auto gaat kosten en bij de tweede vergunning ga je helemaal bloeden”.

Dat geld heeft links Leiden volgens Laudy nodig om ‘de uitkeringenfabriek die Leiden nu is’ draaiende te houden. Laudy: “Ook het subsidieafhaalloket moeten we natuurlijk blijven spekken, maar ik heb slecht nieuws voor mijnheer Holla en zijn linkse vrienden. Dat gaat niet gebeuren.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×