PvdA: VVD uit stoere taal met half verhaal

Het motto ‘minder subsidies en belasting omlaag’ waar de VVD Leiden campagne mee gaat voeren is volgens PvdA-lijstrekker Gijs Holla misschien wel stoere taal, maar het is wel slechts het halve verhaal. Holla reageert op de kritiek die de VVD gisteravond bij de start van de liberale campagne uitte op zijn partij.

“Want wat er daardoor gaat verdwijnen zeggen ze er eventjes niet bij,” zegt Holla: “Zo krijgen Leidenaren dan minder zorg en zullen er zwembaden moeten sluiten. Wij maken andere keuzes. Wij kiezen voor een sociale stad en ja dat kost geld, maar dat hebben we er voor over.”

Holla gaat verder: “Dat de VVD daar niet voor kiest is inmiddels wel duidelijk. Daar geldt gewoon het recht van de sterkste en als iemand werkloos raakt is dat zijn eigen schuld en zoekt hij het verder maar lekker zelf uit. Die houding daar zullen wij ons met hand en tand tegen verzetten.”

Ook de PvdA-lijsttrekker zegt sober en doelmatig met het geld van de Leidse belastingbetaler om te willen gaan, maar er zijn wel grenzen: “Zomaar even 10 miljoen euro schrappen van de subsidies is de doodsteek voor veel verenigingen en voorzieningen.”

Holla sluit af met een sneer terug: “Welke partij zit er van de afgelopen 12 jaar nou het langste in de Leidse coalitie? Inderdaad de VVD. Dus VVD, als jullie vinden dat Leiden te hoge belastingen heeft, kijk dan eerst even in de spiegel en vertel de volgende keer het hele verhaal.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×