In september 2013 ontving Buitelaar de 'Gouden Lis' vanwege haar grote verdiensten voor de kenniseconomie in Zuid-Holland. De Gouden Lis is de hoogste provinciale onderscheiding. (Archieffoto: Twitter).

Directeur Nettie Buitelaar vertrekt bij Leiden Bio Science Park

Nettie Buitelaar vertrekt rond 1 april als directeur van het Leiden Bio Science Park om met drie anderen een eigen bedrijf te starten in de biotechnologie. Dat bedrijf, BiosanaPharma, gaat zich richten op de efficiënte productie van monoclonale antilichamen.

Nettie Buitelaar werd half 2005 gevraagd de organisatie ‘Leiden – life meets science’ (de voorloper van de huidige Leiden Bio Science Park foundation) op te zetten, met als doel de verdere ontwikkeling van het Bio Science Park stevig ter hand te nemen. Sindsdien is er veel gebeurd, er werkt een hecht team, er is financiering voor mooie projecten de komende periode en de toekomst voor Leiden Bio Science Park ziet er goed uit.

Buitelaar blijft tot in ieder geval 1 april aanspreekpunt voor alle inhoudelijke en strategische zaken rond Leiden Bio Science Park. Na 1 april 2014 is Thijs de Kleer het aanspreekpunt. De Kleer is sinds afgelopen augustus directeur van BioPartner Center Leiden en was voorheen werkzaam als concerncontroller bij het LUMC.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×