Chris de Waard (links) en Willem de Gelder (rechts) presenteren elke woensdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur het politieke radioprogramma Rondom de Raad op Sleutelstad 93.7 FM. (Foto: Lodi van Brussel).

Partij van Tegenwoordig wil burgers zien als klant

De lijsttrekker van de Partij van Tegenwoordig (PvT), Jerry Gijbels, schoof woensdagavond aan in het Sleutelstad-programma Rondom de Raad om te spreken over het verkiezingsprogramma. De nieuwe partij wil de gemeente pragmatischer maken en de Leidse burger meer zien als klant: ‘De burger is uiteindelijk de afnemer’, aldus de lijsttrekker, die ook zijn nummer 3 Maarten Jansen had meegenomen. De Partij van Tegenwoordig, wiens naam opvallend overeenkomt met die van de populaire hiphopgroep De Jeugd van Tegenwoordig, presenteerde onlangs haar ‘Programma van Tegenwoordig’. Hierin staan wat opvallende zaken, zoals het opheffen van de blindenstrook in de Haarlemmerstraat.

Audiofragment: Rondom de Raad met Jerry Gijbels en Maarten Jansen van de PvT en Lodi van Brussel  van D66

Ook Lodi van Brussel, campagneleider van D66 schoof aan. D66 is momenteel de grootste partij in de gemeenteraad met 10 zetels en bij de verkiezingen van 19 maart willen ze deze positie graag behouden. Van Brussel vertelde over de campagne en het partijprogramma van de partij, waarmee ze de verkiezingen in zullen gaan. Hij is met zijn 4e plaats op de lijst de hoogste nieuwe binnenkomer. D66 kreeg gisteren in ieder geval al een mooie opsteker: haar lijsttrekker Robert Strijk, wethouder van Financiƫn, werd genomineerd als beste bestuurder van Nederland.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×