Koning onderscheidt Leidse hoogleraren

Prof. dr. Willem Heiser, hoogleraar Psychologie, methoden en Technieken en Data Theorie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden, is door Koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Professor Heiser wordt nationaal en internationaal gezien als een vooraanstaand en toonaangevend wetenschapper op het gebied van statistisch onderzoek en methoden en technieken van data vergelijkingen. Professor Heiser is sinds zijn studie, tot de dag van vandaag, onlosmakelijk verbonden geweest aan de Universiteit Leiden.

Ook Prof. dr. A.A.W. Peters, hoogleraar gynaecologie in het LUMC, is door Koning Willem-Alexander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Prof. Peters gaat met pensioen. Prof. Peters heeft als gynaecoloog en gynaecologisch oncoloog en als hoogleraar een grote staat van dienst. Daarnaast was hij chef de clinique van de desbetreffende afdeling van het ziekenhuis.

De hoogleraren kregen de versierselen die bij de onderscheiding horen opgespeld door respectievelijk burgemeester Lenferink en wethouder De Wit.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×