Inbrekers opgepakt dankzij getuige

De politie heeft donderdagavond twee jongens uit Den Haag aangehouden die hadden geprobeerd om in te breken in een woning aan de Oudenhoflaan in Voorschoten. Een getuige belde even na 18.30 uur naar het politiebureau toen hij zag dat twee mannen in een auto langzaam door de straat reden en opvallend veel interesse hadden voor de woningen. De bestuurder parkeerde op de Marelaan en de mannen liepen de achtertuin van één van de woningen in. De getuige hoorde daarna een paar luide klappen en rende naar het voertuig, noteerde het kenteken en belde de politie. De twee mannen sprongen in de auto in en reden weg.

De politie keek met verschillende eenheden uit naar de vluchtauto. Toen ze hem op de Rijnzichtweg zagen rijden, werd hij klemgereden. Eén van de inzittenden kon direct worden aangehouden, de andere rende weg het terrein op van centrum 45. Na een korte zoekactie is ook deze verdachte aangehouden.

De politie vraagt in dit soort gevallen altijd meteen 112 te bellen.

Advertentie

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×