2,5 Jaar cel voor criminele Zwarte Piet

Het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen in hoger beroep 30 maanden cel geëist tegen een vrouw die ervan wordt verdacht samen met een tweede dader een overval te hebben gepleegd op een koerier. Dat gebeurde op 3 december 2011 in Leiden. Op de bewuste dag had de koerier rond 9.22 uur een pakketje bij een klant afgeleverd en stapte hij in zijn auto. Tegelijk met hem stapte er een Zwarte Piet in. Deze richtte vervolgens een vuurwapen op hem en zei: “Rijden, rijden, niet kijken, doorrijden. Denk om je leven. Wat heb je allemaal bij je?” De verdachte die vandaag in hoger beroep terecht stond, is volgens justitie de bestuurder van de Peugeot.

Op industrieterrein De Waard liet de overvaller hem parkeren. Daar werd de koerier opnieuw met een pistool bedreigd. Vervolgens ging de overvaller er vandoor in een grijze Peugeot 206 die werd bestuurd door een tweede als Zwarte Piet verkleedde persoon. Die auto is korte tijd later aangetroffen door de politie. Er bleken diverse pakketjes met telefoons in te liggen.

Het OM vindt dat een onvoorwaardelijke celstraf van aanzienlijke duur recht doet aan de ernst van het feit. Eerder veroordeelde de rechtbank de verdachte ook al tot dezelfde straf.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×