Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid en Jan-Jaap de Haan op werkbezoek bij administratiekantoor Fast aan het Kort Rapenburg. (Foto: Hielco Kuipers).

Vijfhonderd extra banen voor jongeren en mensen met een Wajong-uitkering

Gisteren hebben ondernemers, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en de overheid tijdens de regionale Werktop afgesproken dat er vòòr 2020 in de regio vijfhonderd extra banen bij komen. Het gaat daarbij in het bijzonder om banen voor werkzoekende jongeren, en garantiebanen voor mensen met een Wajong- uitkering. Onder andere ambassadeur Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk was daarbij aanwezig.

Audiofragment: Voorafgaand aan de werktop bezocht Mirjam Sterk met wethouder De Haan (Werk en Inkomen) DZB en een bedrijf voor jongeren stage lopen.

Wethouder Jan-Jaap de Haan: “Dankzij Project JA (dat staat voor Jongeren op de Arbeidsmarkt), School Ex, Stage Nieuwe Stijl en verschillende andere projecten heeft de Leidse regio de laagste jeugdwerkloosheid van Nederland. Toch ontvangen in Leiden nog zo’n tweehonderd jongeren een bijstandsuitkering. Sinds de start van het actieplan is het percentage jongeren met een uitkering met tien procent gedaald. Hieruit blijkt dat de aanpak werkt”.

De Haan noemt het geweldig dat werkgevers, onderwijs en overheid vandaag met elkaar hebben afgesproken om die vijfhonderd extra banen in de Leidse regio te realiseren voor deze jongeren en mensen met een Wajong-uitkering. Hiermee geeft Leiden ook invulling aan landelijke afspraken.”

Mirjam Sterk, ambassadeur Jeugdwerkloosheid, was een van de sprekers op de Werktop. Zij benadrukte het belang om intensief samen te werken. Samen met wethouder Jan-Jaap de Haan bezocht zij vandaag het project JA bij de DZB. Daarna ging zij naar Fast; een bedrijf dat een jongere uit het project Stage Nieuwe Stijl na een stageperiode in dienst heeft genomen.

De Werktop is georganiseerd in samenwerking met BV Leiden. Het doel van de Werktop is om concrete afspraken te maken over de realisatie van vijfhonderd extra (garantie)banen en werkervaringsplaatsen voor werkzoekende jongeren en mensen met een Wajong- uitkering in de regio. Zo is er bijvoorbeeld in nauwe samenwerking met werkgevers een opleiding niveau3 in de zorg gestart. Met bouwbedrijven in de regio zijn afspraken gemaakt om meer mensen aan het werk te houden en krijgen. De gemeente Leiden biedt dit jaar 120 jongeren de kans om werkervaring op te doen via een stageplaats.

Advertentie

Leiden wwb


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×