PR-foto van de kweekburger tijdens de presentatie

Fotoreportage: Eline van den Hout

Kweekburger tentoongesteld in Museum Boerhaave

Een paar gram koe was er maar voor nodig om een volwaardige hamburger te krijgen. ’s Werelds eerste kweekburger wordt vanaf vandaag tentoongesteld in Museum Boerhaave in Leiden. De hamburger is bijzonder omdat deze in het laboratorium is gekweekt.

Audiofragment: Museumdirecteur Dirk van Delft in gesprek met Eline van den Hout over de kweekburger die nu in Leiden ligt. 

Het kan de toekomst zijn van de vleesindustrie. Geen grote hoeveelheid koeien meer nodig voor de vleesproductie maar heel veel petrischaaltjes met groeiend vlees. Erg smakelijk mag het niet klinken maar bij de presentatie op 5 augustus waren verschillende chefs blij verrast over de smaak.

Als Rijksmuseum voor de Geschiedenis van de Natuurwetenschappen en de Geneeskunde toont Museum Boerhaave het verhaal van vijf eeuwen innovatie in Nederland. Ook op het gebied van voedsel bezit Museum Boerhaave een groot aantal voorwerpen, onder andere afkomstig uit de laboratoria van de Keuringsdienst van Waren en Unilever.

Met de kweekburger presenteert Museum Boerhaave de meest recente innovatie op het gebied van voedsel. Een tentoonstelling Food of the future, met de kweekburger als ‘topstuk’, is in voorbereiding. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×