SP-raadslid Louk Rademaker (links) (Foto: Germen Bergervoet van Gismo Studio)

SP wil duidelijkheid kwijtschelding lokale belasting voor ondernemers

Ondernemers met weinig inkomen moeten gemakkelijker in aanmerking komen voor kwijtschelding van de lokale belastingen, vindt de SP in Leiden. De BSGR (de uitvoerende regionale belastingdienst) heeft in de twee jaar dat de maatregel is ingevoerd nog steeds geen duidelijke aanvraagprocedure ontwikkeld. De SP vindt dat niet aanvaardbaar en verlangt dat wethouder Strijk (financiën, D66) snel met een oplossing komt. 

SP-raadslid Louk Rademaker wil actie van de wethouder: “Het is bizar dat een ondernemer niet simpelweg zijn jaaropgave en zijn privévermogen kan laten zien, en dat daarmee de aanvraag afgehandeld kan worden. Daaruit blijkt grote onwil óf onkunde bij de verantwoordelijke organisatie. Het gaat zo ver dat de SP nu voorstellen moet doen om de aanvraagformulieren te verbeteren.”

Advertentie

Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×