Hoofdorganisator Martijn Otten

Internationaal debattoernooi in Leiden

Dit weekend organiseert De Leiden Debating Union hun jaarlijkse debattoernooi: de Leiden OpenZe bestaan dit jaar tien jaar, en daarom pakken ze extra groot uit met voorrondes op het Bonaventura College, de finales in het Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG) en een groot feest op Catena.

Succesvolle debaters
Er komen veel sterke sprekers uit o.a. Amerika, Engeland, Rusland en Australië. Ook zullen twee WK-finalisten uit Glasgow meedoen. Het hoofd-jurylid is Leela Koenig, één van de meest succesvolle debaters van de afgelopen tien jaar.

WK-finale
Hoofdorganisator Martijn Otten belooft een sterke finale. ”De Leidse debatvereniging is al jaren heel succesvol. In 2012 wonnen we het EK en in 2013 stonden twee van onze teams in de WK-finale. De Leiden Open is dan ook een toernooi waar goede internationale debaters graag naar toe komen.”

Vijftien minuten
De stellingen worden op het toernooi zelf pas bekend gemaakt en gaan over verschillende onderwerpen. De spelers krijgen vijftien minuten voorbereidingstijd en moeten daarna omstebeurt spreken. Wie het overtuigendst spreekt wint.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×