Dankzij het Waar stem jij-fotobord kan iedereen het gezicht van de campagne zijn. Ideaal voor kandidaatraadsleden die een voorkeurscampagne voeren, zoals bijvoorbeeld Walter van Peijpe van GroenLinks (Foto's: J.P. Kranenburg).

Leids verkiezingsfestival 2014: Waar stem jij?

Het is eens wat anders. Niet de vraag: “Op wie stem jij?”, maar “Waar stem jij?” staat centraal in de campagne die de gemeente Leiden liet ontwikkelen om de opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande te bevorderen. In de campagne draait het allemaal om de plekken waar gestemd kan worden. Burgemeester Lenferink figureert als festivaldirecteur.

Audiofragment: Ceryl de Heer van de griffie van de Leidse gemeenteraad vertelt over de campagne Waar stem jij?

Met behulp van de stempas kon ook bij de laatste paar verkiezingen al in elk stemlokaal worden gestemd. Daar komen speciaal voor deze gemeenteraadsverkiezingen een paar bijzondere locaties bij. De kinderboerderij in de Merenwijk bijvoorbeeld, maar ook de Meelfabriek en het Academiegebouw van de Universiteit Leiden doen dienst als stemlokaal.

Ook zijn er in of in de buurt van de meeste stemlokalen extra activiteiten georganiseerd. Zo kan iedereen die in de Zeeheldenbuurt gaat stemmen bijvoorbeeld even doorlopen voor een rondleiding in de studio van Sleutelstad Radio in de Van Speystraat.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×