Voorzitter Frans Schohaus (rechts) van het Centrummanagement Leiden ziet een zaterdagse koopavond ook voor Leiden wel zitten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Centrummanagement wil discussie over zaterdagse koopavond

De koopavond op donderdag trekt steeds minder mensen naar het centrum van Leiden en zou daarom veel beter verplaatst kunnen worden naar de zaterdagavond. Voorzitter Frans Schohaus van Centrummanagement Leiden wil die stelling best verdedigen bij de ondernemers in de binnenstad. “Het is belangrijk om met je tijd mee te gaan. Als iets niet meer werkt, moet je kijken of je iets kunt bedenken dat nog wel werkt,” zegt Schohaus.

Audiofragment: Centrummanager Erwin Roodhart over het verplaatsen van de koopavond naar de zaterdag.

Dat ‘iets’ is in dit geval het verplaatsen van de koopavond naar de zaterdag. Dat stelde in elk geval bijzonder hoogleraar marketing Cor Molenaar van de Erusmus Universiteit tijdens een bijeenkomst met ondernemers in Enschede. Schohaus las over het idee en denkt dat het ook in Leiden goed zou kunnen uitpakken voor de ondernemers die op de donderdagavond vaak tegen een rustige winkelstraat aankijken.

“Het is in Leiden niet zo erg als in sommige andere steden, maar ook hier is de koopavond vergeleken met vroeger een heel stuk rustiger geworden. Op zaterdag kan je met een koopavond goed aansluiten op de horeca. Zo verleidt je meer bezoekers en toeristen om bijvoorbeeld ook gelijk een hapje te gaan eten in de stad,” aldus Schohaus.

Het idee om de koopavond te verplaatsen bestaat ook in Leiden al langer. Ex-centrummanager Joost Bleijie stelt al eens een onderzoek naar de verplaatsing te hebben laten uitvoeren. “Na mijn vertrek is mijn opvolger er niet mee doorgegaan, ik hoop dat dat nu wel gebeurt.” Hoog tijd volgens Bleijie die de donderdagse koopavond in Leiden desolaat noemt: “Goed dat het Centrummanagement Leiden het eerder door mij gemaakte punt oppakt”.

Centrummanager Erwin Roodhart laat de komende maanden onderzoeken of winkeliers en consumenten het zien zitten. Belangrijke partner daarbij is ook de Vereniging voor Ambulante Handel. Als de markt op zaterdag langer blijft staan, zou dat enorm helpen om van zo’n zaterdagse koopavond een succes te maken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×