Joost Bleijie op herhaling als centrummanager

2

Joost Bleijie wordt de eerste centrummanager van Ermelo. Bleijie vervulde die rol eerder in Leiden, waar hij in 2008 het stopje overnam van Robert Strijk. In 2010 kreeg hij veel kritiek te verduren toen bleek dat de door hem in 2009 georganiseerde ijsbaan op de Nieuwe Rijn een tekort opgeleverd had van 100.000 euro. In 2010 was er om die reden geen ijsbaan. De Stadspartij eiste toen zelfs zijn vertrek en ook Aad van der Luit liet zich destijds in soortgelijke bewoordingen uit. Aan het einde van 2010 zei ook ondernemersvereniging BV Leiden het vertrouwen op in Bleijie als centrummanager. Later bleek dat een solo-actie te zijn geweest van de toenmalige voorzitter. Een paar maanden later kondigde Bleijie zijn vertrek aan. Hij vertrok naar MKB Nederland.

Hoewel het ijsbaandebacle uit 2009 lange tijd het nieuws beheerde, ziet Bleijie, terugkijkend op zijn periode als centrummanager in Leiden, toch vooral successen. “Het opzetten van theatertafelen, nieuwe feestverlichting voor een deel van de binnenstad, het neerleggen van de eerste ijsbaan op het water, het integreren van het ondernemersgeluid in gemeentelijk beleid, de realisatie van Parkeergarage Morspoort, de promotiecampagnes Zomer in Leiden en Winter in Leiden, de 2e en 3e ster in het kader van het keurmerk Veilig ondernemer en zo kan ik nog wel even doorgaan,” aldus Bleijie: “Ik heb 3,5 jaar hard moeten bikkelen om dat allemaal voor elkaar te krijgen.”

Bij zijn afscheid memoreerde Bleijie dat hij het een voorrecht had gevonden om centrummanager te zijn geweest: “Maar het heeft ook een zware wissel op mij getrokken.” Kennelijk wegen die nadelen anno 2014 niet meer op tegen de voordelen en ambieert hij de functie opnieuw. Per 1 maart gaat hij in Ermelo aan de slag. Voor twee dagen per week. De overige drie dagen blijft hij in Leiden actief als ondernemer. Samen met zijn broer Tim heeft hij vorig jaar de Leidse Pas opgezet, waarmee korting gekregen kan worden op allerlei zaken.

Mocht het CDA Leiden op 19 maart vijf zetels halen bij de gemeenteraadsverkiezingen, dan neemt Bleijie zie zetel ook gewoon in: “Net als alle andere raadsleden die naast hun raadslidmaatschap gewoon een baan hebben. Hard werken dus.”

Delen

2 reacties

  1. Johan Volkers op

    Altijd leuk om jezelf een veer in de kont te steken. Je moet het maar kunnen. Mij gaat het slechter af.

    De keren dat ik contact had met Blijie gaf mij niet het gevoel dat hij keihard werkte en wist waar hij mee bezig was.

    Desondanks hoop ik dat hij van waarde kan zijn voor Ermelo.

  2. Ermelo heeft geen centrum maar een centrumpje. Daar zal Bleijie junior dus met hooguit een dagdeel per week wel klaar mee zijn. Gaat hij de rest van de tijd op zwijnenjacht op de Veluwe?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline