Bij zijn afscheid in 2011 kreeg Bleijie er van wethouder Van Woensel van langs met een parkeerbord met zijn naam erop. Als centrummanager klaagde hij regelmatig over Leiden als onbereikbare stad waar bezoekers niet kunnen parkeren. Iets dat hem niet door iedereen in dank werd afgenomen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Joost Bleijie op herhaling als centrummanager

Joost Bleijie wordt de eerste centrummanager van Ermelo. Bleijie vervulde die rol eerder in Leiden, waar hij in 2008 het stopje overnam van Robert Strijk. In 2010 kreeg hij veel kritiek te verduren toen bleek dat de door hem in 2009 georganiseerde ijsbaan op de Nieuwe Rijn een tekort opgeleverd had van 100.000 euro. In 2010 was er om die reden geen ijsbaan. De Stadspartij eiste toen zelfs zijn vertrek en ook Aad van der Luit liet zich destijds in soortgelijke bewoordingen uit. Aan het einde van 2010 zei ook ondernemersvereniging BV Leiden het vertrouwen op in Bleijie als centrummanager. Later bleek dat een solo-actie te zijn geweest van de toenmalige voorzitter. Een paar maanden later kondigde Bleijie zijn vertrek aan. Hij vertrok naar MKB Nederland.

Hoewel het ijsbaandebacle uit 2009 lange tijd het nieuws beheerde, ziet Bleijie, terugkijkend op zijn periode als centrummanager in Leiden, toch vooral successen. “Het opzetten van theatertafelen, nieuwe feestverlichting voor een deel van de binnenstad, het neerleggen van de eerste ijsbaan op het water, het integreren van het ondernemersgeluid in gemeentelijk beleid, de realisatie van Parkeergarage Morspoort, de promotiecampagnes Zomer in Leiden en Winter in Leiden, de 2e en 3e ster in het kader van het keurmerk Veilig ondernemer en zo kan ik nog wel even doorgaan,” aldus Bleijie: “Ik heb 3,5 jaar hard moeten bikkelen om dat allemaal voor elkaar te krijgen.”

Bij zijn afscheid memoreerde Bleijie dat hij het een voorrecht had gevonden om centrummanager te zijn geweest: “Maar het heeft ook een zware wissel op mij getrokken.” Kennelijk wegen die nadelen anno 2014 niet meer op tegen de voordelen en ambieert hij de functie opnieuw. Per 1 maart gaat hij in Ermelo aan de slag. Voor twee dagen per week. De overige drie dagen blijft hij in Leiden actief als ondernemer. Samen met zijn broer Tim heeft hij vorig jaar de Leidse Pas opgezet, waarmee korting gekregen kan worden op allerlei zaken.

Mocht het CDA Leiden op 19 maart vijf zetels halen bij de gemeenteraadsverkiezingen, dan neemt Bleijie zie zetel ook gewoon in: “Net als alle andere raadsleden die naast hun raadslidmaatschap gewoon een baan hebben. Hard werken dus.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×