D66 haalt bakzeil in parkeerdiscussie: Kieskompas aangepast

D66 Leiden heeft de organisatie achter het Kieskompas opdracht gegeven om het standpunt van de partij over betaald parkeren aan te passen. Bij de stelling ‘Parkeren in de buitenwijken moet gratis blijven’ staat nu nog dat D66 het eens is met die stelling. D66 kreeg vandaag een bak kritiek over zich heen, onder andere van de VVD en het CDA die vonden dat de partij de kiezers daarmee op het verkeerde been zette. “D66 liegt,” vond de VVD en het CDA sprak van ‘een jokkebrokje’ van D66.

Audiofragment: VVD-lijsttrekker Paul Laudy over het in zijn ogen onjuiste parkeerstandpunt van D66 in het Kieskompas.

Volgens D66-lijsttrekker Robert Strijk klopt het gewoon en wil D66 geen betaald parkeren in de buitenwijken, maar alleen in de wijken die grenzen aan het centrum. Volgens VVD en CDA is er in Leiden alleen discussie over wel of niet betaald parkeren in de wijken rond het centrum. “Geen enkele partij wil betaald parkeren invoeren in de Stevenshof of de Merenwijk,” zei VVD-lijsttrekker Paul Laudy woensdag in de uitzending bij Sleutelstad Radio: “De stelling zo verdedigen als D66 nu doet, is kiezersbedrog.”

Kennelijk vindt D66 dat bij nader inzien ook. Campagneleider Lodi van Brussel liet woensdagavond weten dat de mening van D66 in het Kieskompas wordt aangepast. “Dan kan de discussie tenminste weer over de inhoud gaan, het oplossen van parkeerproblemen. Van de VVD of het CDA heb ik overigens nog geen oplossing gehoord,” aldus Van Brussel.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×