De folder die de VVD uitdeelt in de Merenwijk. Volgens lijsttrekker Laudy van de Leidse liberalen is een partijfolder echter iets anders dan een stemwijzer die echt objectief moet zijn.

D66: Niet wij, maar VVD liegt over parkeren

De ruzie tussen D66 enerzijds en VVD en CDA anderzijds over parkeren in de wijken buiten het centrum is nog niet beslecht. D66 heeft aan de makers van Kieskompas weliswaar om een wijziging gevraagd, maar niet van hun standpunt, maar van de stelling. Zodat die nog maar op een manier kan worden uitgelegd. Volgens de VVD was dat al zo en was D66 de enige die vond dat de stelling op meerdere manieren kon worden geïnterpreteerd.

D66 slaat vandaag terug. Volgens fractievoorzitter Mark Koek is het de VVD die oneerlijk is over al dan niet betaald parkeren en niet D66. “De ring om het centrum, dat zijn niet de buitenwijken. Dat is bijvoorbeeld de Merenwijk,” zegt Koek. “En de VVD probeert het verhaal de wereld in te brengen dat andere partijen daar betaald parkeren willen invoeren. Daarom willen ze dat D66 deze vraag met ‘oneens’ beantwoordt in het kieskompas!”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×