Leidse te Land, ter Zee en in de Lucht: Glibberbal

In de zomer van 2003 stond de Herengracht in Leiden in het teken van het TROS televisieprogramma te Land, ter Zee en in de Lucht. Op 12 juli vonden daar toen de opnames plaats voor het onderdeel ‘Hoog en Droog‘. Bijna op de dag af 11 jaar later staat Leiden opnieuw in het teken van zo’n evenement, alleen nu georganiseerd door stadsgenoten.

Rond het Huigpark en de Maresingel vindt op 13 juli aanstaande het eerste Leidse ‘Glibberbal’ plaats. Deelnemers moeten in een zelfgemaakte kar via een 30-meterlange baan ‘Snel naar de Bel!’ Er is plek voor 40 deelnemende teams. De inschrijving voor het Glibberbal is geopend.

In de Maresingel komt een enorme baan in de gracht te staan, waarop de 40 teams in hun zelfgebouwde voertuigen moeten strijden om verschillende prijzen. Er komt een jury van vooraanstaande Leidenaren, er is een bekende presentator en het evenement wordt afgemaakt met muzikale optredens, eet- & drinkgelegenheden en veel ge-Glibber.

Advertentie

Leiden glibberbal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×