PvdA: Meer banen voor gehandicapten

De PvdA Leiden wil dat meer mensen met een beperking een baan krijgen bij de gemeente. Dat staat in een plan om de werkloosheid onder gehandicapten te bestrijden. Lijsttreker Gijs Holla: “Duizenden mensen met een beperking stonden de afgelopen jaren langs de kant, in plaats van dat ze gewoon werk deden tussen de collega’s. Gemeentes kunnen op dit gebied echt een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland.”

In het actieplan staat ook dat voldoende banen voor arbeidsgehandicapten een voorwaarde moet worden voor bedrijven die opdrachten willen krijgen van de gemeente. Het actieplan moet er voor zorgen dat in 2018 vijf procent van de werkplekken bij de gemeentes wordt ingenomen door iemand met een beperking.

In Nederland werken in totaal 170.000 mensen bij de gemeente. Daar moeten dus 8500 gehandicapten tussen komen te zitten. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×