Stad reageert verdeeld op Benno-besluit burgemeester

Via de sociale media is een storm van al dan niet verontwaardigde reacties op gang gekomen na het besluit van burgemeester Lenferink dat Benno L. in Leiden mag blijven wonen. Veel mensen prijzen Lenferink om zijn moed, maar bijvoorbeeld op de Facebook-pagina ‘Benno L moet weg uit Leiden’ wordt met afgrijzen op het besluit gereageerd.

De burgemeester stelt extra voorwaarden aan Benno’s verblijf. Zo mag hij alleen de straat op als hij wordt begeleid door vrijwilligers. Voor die functie is ook onder tegenstanders veel animo: “Ik meld me direct aan, ik loop zo met hem naar Rhijnhof,” is nog één van de vriendelijkste reacties.

Ook de politiek is verdeeld. Zo zijn SP, GroenLinks en PvdA van mening dat het gezonde verstand heeft gezegevierd, terwijl de reacties te rechter zijde van het politieke spectrum kritischer zijn. Zo vindt VVD-fractievoorzitter Laudy het pakket extra maatregelen niet scherp genoeg en is ook de handhaving verre van duidelijk. Namens Leefbaar Leiden laat Tomas Kok weten verbijsterd te zijn. “Ik realiseer me dat we er politiek gezien nu niet zoveel meer aan kunnen doen, maar er komen verkiezingen aan, dus wie weet wat er daarna mogelijk is.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×