Groenendijk doet zijn oproep namens 'de tv-groep' die begin deze week in een uitzending van Pauw & Witteman een ultimatum stelde aan burgemeester Lenferink. Die had Benno L. alsnog de stad uit moeten zetten, anders zouden ze daar op hun eigen manier wel voor zorgen. Dat ultimatum loopt morgenochtend om 8.00 uur af. Via zijn Facebook-pagina laat Groenendijk weten dat er vanaf vandaag elke dag een demonstratie zal worden gehouden: "Meneer Lenferink wil het zo? Dan krijgt 'ie het zo!"

Zaterdagmiddag demonstratie bij flat Benno L.

Een groep woedende Leidenaren onder leiding van Marcel Groenendijk wil morgen gaan demonstreren tegen het besluit van burgemeester Lenferink om Benno L. in Leiden te laten blijven. Via Facebook wordt opgeroepen om met zoveel mogelijk mensen te komen protesteren. “nou mensen we hebben het besluit gehoord…….. WE ROEPEN BIJ DEZE IEDERE RECHTGEAARDE LEIDENAAR OP DIE ACHTER ONS STANDPUNT STAAT !!! WE GAAN MORGENMIDDAG OM 16.45 VERZAMELEN IN HET PARKJE NAAST SNACKBAR HET ZWAANTJE! DAN GAAN WE IN 1 ZO GROOT MOGELIJKE STOET DOOR NAAR DE APOLLOLAAN !!”

Groenendijk vraagt de demonstranten in zijn oproep wel nadrukkelijk om morgen een bepaalde mate van kalmte te bewaren: “Let wel, we gedragen ons normaal. Ik wil absoluut geen geweld, maar we moeten één front vormen en laten zien dat er veel te makkelijk voorbij gegaan wordt aan de gedachten van de burgers. We pikken dit niet langer!” Met een vreedzame betoging hopen Groenendijk en de zijnen de beeldvorming rond de groep bij te stellen: “Nogmaals: geen geweld en geen asoteksten of ziektes op de spandoeken. Misschien kunnen wij dan laten zien aan de heer Lenferink dat deze tokkies en motorclups meer fatsoen in 1 vinger hebben dan de burgemeester in zijn hele lichaam!”

ME.jpg

De gemeente laat overigens geen demonstraties in de wijk meer toe. Rond de Apollotoren is de Apollolaan door de Mobiele Eenheid afgesloten. Mensen die er niets te zoeken hebben, worden niet in de straat toegelaten. Ook het samenscholingsverbod blijft voorlopig van kracht, zo liet burgemeester Lenferink vanmiddag weten tijdens de persconferentie waar hij zijn besluit om Benno L. in Leiden te laten wonen kwam toelichten aan de verzamelde pers.

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×