Zaterdagmiddag demonstratie bij flat Benno L.

12

Een groep woedende Leidenaren onder leiding van Marcel Groenendijk wil morgen gaan demonstreren tegen het besluit van burgemeester Lenferink om Benno L. in Leiden te laten blijven. Via Facebook wordt opgeroepen om met zoveel mogelijk mensen te komen protesteren. “nou mensen we hebben het besluit gehoord…….. WE ROEPEN BIJ DEZE IEDERE RECHTGEAARDE LEIDENAAR OP DIE ACHTER ONS STANDPUNT STAAT !!! WE GAAN MORGENMIDDAG OM 16.45 VERZAMELEN IN HET PARKJE NAAST SNACKBAR HET ZWAANTJE! DAN GAAN WE IN 1 ZO GROOT MOGELIJKE STOET DOOR NAAR DE APOLLOLAAN !!”

Groenendijk vraagt de demonstranten in zijn oproep wel nadrukkelijk om morgen een bepaalde mate van kalmte te bewaren: “Let wel, we gedragen ons normaal. Ik wil absoluut geen geweld, maar we moeten één front vormen en laten zien dat er veel te makkelijk voorbij gegaan wordt aan de gedachten van de burgers. We pikken dit niet langer!” Met een vreedzame betoging hopen Groenendijk en de zijnen de beeldvorming rond de groep bij te stellen: “Nogmaals: geen geweld en geen asoteksten of ziektes op de spandoeken. Misschien kunnen wij dan laten zien aan de heer Lenferink dat deze tokkies en motorclups meer fatsoen in 1 vinger hebben dan de burgemeester in zijn hele lichaam!”

ME.jpg

De gemeente laat overigens geen demonstraties in de wijk meer toe. Rond de Apollotoren is de Apollolaan door de Mobiele Eenheid afgesloten. Mensen die er niets te zoeken hebben, worden niet in de straat toegelaten. Ook het samenscholingsverbod blijft voorlopig van kracht, zo liet burgemeester Lenferink vanmiddag weten tijdens de persconferentie waar hij zijn besluit om Benno L. in Leiden te laten wonen kwam toelichten aan de verzamelde pers.

Delen

12 reacties

 1. Jeetje wat een triest gedoe zeg. Het standpunt is nu toch zeker wel duidelijk? Waarom nu weer protesteren?
  Ik word echt moe van dat gedoe in mijn wijk! We zitten nu al met een samenscholingsverbod hier. En wie vertonen zich de hele tijd in de Apollolaan? Mensen die niet eens hier in de wijk wonen, maar in de Kooi en buiten Leiden.

  Ik begrijp de gevoelens die dit besluit oproept, want ik woon ook in Zuid West en heb een dochtertje, maar kom op zeg. Van Benno L. weten we dat hij daar woont en wat hij heeft gedaan, maar van hoeveel andere mannen (en vrouwen) weten we niet dat ze opgewonden raken van kinderen en ze misbruiken? Het kan je eigen buurman wel zijn…

  Dus laat lekker de bewoners van Zuid West bepalen wat ze ervan vinden en woon je niet hier, blijf dan lekker thuis.

 2. Triest echt triest en ze zijn in overtreding door het samenscholingsverbod. Het zal me niet verbazen als het morgen vol staat met politie en ME. Want het zal niet rustig blijven denk ik.

 3. Ik wens alle bewoners van z west en voral appololaan veel sterktr toe morgen tijdens dat "circus" en dat de rust snel weder mag keren in jullie wijkje.
  .

 4. Afgezien van alle commotie en toestanden er omheen, en met alle respect voor de bewoners en emoties, vraag ik me af en vind ik dat Lenferink redelijk solistisch optreed. Hij kan dan wel het OM en de Reclassering etc erbij hebben betrokken maar dat zijn allemaal "machts"-instanties. In een democratie moet dit probleem een breder draagvlak hebben lijkt me. Kan iemand mij vertellen waarom de gemeenteraad of de afgevaardigden van de fracties hier in voldoende mate bij zijn betrokken. Het is doodstil terwijl dit orgaan, de gemeenteraad, het orgaan is van de vertegenwoordiging van de burgers. Of heb ik een hoofdstuk gemist?

 5. Ik bedoel dus de gemeenteraad vooraf inlichten toen het verzoek bij Lenferink op het bureau werd gedeponeerd.

 6. Chris de Waard op

  @Skywatcher

  De gemeenteraad komt aanstaande donderdag in een extra vergadering bijeen. Daar gaan de politieke partijen de burgemeester bevragen over de manier waarop hij dit heeft aangepakt.

 7. Hebjehaarweer op

  Ik vraag me af wie daar echt wonen! Oproerkraaiers hebben een zondebok gevonden voor hun eigen rot leven! Leefbaar Leiden voedt dit! Het is dat de meeste Leidenaren bang zijn voor dit tuig, anders was een tegendemonstratie een goed idee geweest!

 8. een Leids burger op

  Skywatcher heeft wel degelijk een punt. Er komt wel een gemeenteraadsvergadering maar de antwoorden van de burgemeester zijn , op grond van eerdere uitlatingen, goed te voorspellen. Daarvoor hoef je echt geen helderziende te zijn maar slechts een leids burger die nog wèl helder ziet.

  Zo zal de heer Lenferink nog eens "uitleggen" dat hij dit eerder heeft verzwegen juist om tumult|wanorde|oproer e.d. te voorkomen. En dat volgens hem er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen en hij blijkbaar wel voldoende vertrouwen heeft in "het toezicht" van de reclassering.

  Maar het besluit is al genomen. Dus achteraf een raadsvergadering waarin de burgemeester nog eens tekst en uitleg zal moeten geven alsmede een demonstratie heeft NU geen zin meer. Mosterd na de maaltijd dus en Benno.L weet vast waar hij straks "onder begeleiding" de mosterd zal gaan halen….;-)

 9. De gemeenteraad heeft hierover helemaal niets te zeggen. Gelukkig maar.
  De meeste fanatieke demonstranten komen helemaal niet uit de buurt.

 10. De suggestie die in deze hele discussie wordt gewekt is, dat de Apollolaan een stuk veilger wordt, wanneer Benno daar wordt weggestuurd. Daar geloof ik helemaal niets van. De gevaarlijkste pedosexueel is juist iemand die we nog niet kennen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de pedosexueel meestal een bekende is van het kind, iemand die door het kind wordt vertrouwd. Dat is dus niet een of andere onbekende kinderlokker, maar bij voorbeeld een familielid, een buurman, of een onderwijzer. Benno L. leeft voortaan in een etalage. Alles wat hij doet wordt met een loep bekeken. Hij weet dat hij fout zat en dat als hij weer iets verkeerd doet, hij het risico loopt op een langdurige vrijheidsberoving.
  Dit staat natuurlijk los van het feit dat Lenferink dit volledig uit publiciteit had willen houden. De commotie rondom het bekend worden van dit besluit zegt genoeg. De politieke discussie volgt nog.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline