Benno L. mag in Leiden blijven wonen

11

De veroordeelde pedoseksueel Benno L. mag in Leiden blijven wonen. Dat heeft de Leidse burgemeester Henri Lenferink zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het stadhuis. De gemeente stelde de persconferentie vanmiddag een paar keer uit, omdat de buurtbewoners eerst op de hoogte gesteld moesten worden.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink legt uit onder welke voorwaarden Benno L. in Leiden mag blijven.

In de brief die bij omwonenden is bezorgd, schrijft de burgemeester: “Ik blijf ervan overtuigd dat de huisvesting van L. in Leiden verantwoord is en dat door zijn aanwezigheid de veiligheid niet in het gedrang komt. Uit Leiden wegsturen is naar mijn mening bovendien geen goed antwoord op dit maatschappelijk vraagstuk. Wij zullen met elkaar een oplossing moeten vinden om deze mensen een plek te geven in onze samenleving. Opnemen en in contact blijven is beter dan buitensluiten en isoleren.”

Burgemeester Lenferink geeft een radio-interview aan Sleutelstad.

Wel worden er extra voorwaarden aan L. gesteld. Zo mag hij geen contact opnemen met minderjarigen in Leiden en wordt hij, als hij de deur uit gaat, altijd begeleid door vrijwilligers van het ‘sociaal netwerk’ dat voor hem wordt gevormd. De gemeente klopte daarvoor aan bij de Leidse Raad van Kerken die meteen medewerking toezegde.

Audiofragment: Voorzitter Ad Alblas van de Leidse Raad van Kerken heeft al ruim 20 vrijwilligers om Benno L bij te staan.

De Apollolaan, waar L. woont, is al dagenlang het toneel van protesten. Sinds woensdag geldt er een samenscholingsverbod in een deel van de wijk. Dat blijft voorlopig van kracht. Aanstaande donderdag geeft burgemeester Lenferink uitleg aan de gemeenteraad over de huisvesting van L.

Delen

11 reacties

 1. Hoop dat de 84% zogenaamde buurtbewoners weten waar ze aan begonnen zijn, dit kan NOOIT lang goed blijven gaan…
  Hoop dat hij ivm participatiewet bij de DZB komt, komt ie mij nog tegen…

 2. Ha, daar hebben we de beeldschermheld die liegt dat Benno L al bij een van de 5 of 7 scholen is gesignaleerd, terwijl die man de flat niet is uitgeweest. Weer zo’n quasi-deskundige die denkt het beter te weten. L. mag de flat niet eens zonder begeleiding uit. Er zijn waarschijnlijk ook duizenden Leidenaren die vinden dat killRdevil zonder begeleiding niets meer op sleutelstad mag schrijven.

 3. @sweet Angel:

  Buurtbewoners hebben hem er zelf gesignaleerd, dus wie zuigt hier info uit zijn/haar duim?
  Beter hou jij je smoel gewoon over mij, ben die bullshit aan mijn adres nu een keer zat!!
  Lees de regels van sleutelstad een keer goed door zou ik zeggen, je respecteert mijn mening niet!!

 4. @sweet angel:

  Overigens zijn de regels NU pas aangescherpt, voor vandaag mocht hij wel degelijk zonder begeleidsing het huis uit…
  Dus wie zuigt nu alles uit zijn/haar duim?

  Bezint eer GIJ begint, dit gaat nu zeker heel goed op voor jou, amateur…

 5. Piet Pekelharing op

  "Buurtbewoners hebben hem er zelf gesignaleerd"

  Weet jij ook welke buurtbewoners? Of praat je gewoon de geruchten na?

 6. @piet: Ja ik weet wie, maar ga geen namen noemen…
  Ik ga deze mensen niet in gevaar brengen, zeker niet tegen pro pedo’s 😉

 7. @malcolm: we leven hier in Nederland, dus je mag t gewoon in het Nederlands zeggen hoor 😉

 8. Piet Pekelharing op

  @killRdevil: Er is hier niemand pro-pedo.

  Maar waarom hebben die mensen dan niet de wijkagent gebeld op het moment dat zij zagen dat een ex-gedetineerde die onder voorwaarden vrij is die voorwaarden overtrad? En waarom staat er geen enkele video-opname bekend van Benno-L die rond 5 of 7 (hoeveel zijn het er eigenlijk?) scholen rondhangt? En dat in een tijd dat iedere muggenscheet binnen een paar minuten op YouTube verschijnt?

  Zolang er niet meer details op tafel komen of video-opnames ga ik ervanuit dat het slechts geruchten zijn.

Over de auteur

Je bent nu offline