Lentefeest in Hortus Botanicus Leiden

1

In de Hortus Botanicus is er een verzameling planten aan het bloeien: winterakonieten, sneeuwklokjes en sterhyacinten. Dit zijn stinzenplanten. Deze planten zijn voorjaarsbodes: ze bloeien vaak al als de rest van de tuin nog maar langzaam wakker wordt uit een diepe winterslaap.

De Hortus heeft een kleine stinzenplanten expositie georganiseerd die je van 1 maart tot en met 31 mei kunt bekijken. Tijdens de expositie kun je meer over de historie leren, het onderhoud en hoe je je eigen tuin geschikt kunt maken voor stinzenflora. 

Delen

1 reactie

  1. Als de gemeente stopt met het spuiten van het kruidverdelgingsmiddel Roundup zouden dit soort prachtige verzamelingen ook een kans moeten krijgen buiten de Hortus.
    In geveltuinen en gevelranden, enz.
    Gelukkig is er bij het Singelpark ook sprake van "botanische" begroeiing. Dit soort natuurontwikkeling in de stad draagt bij tot vergroting van de biodiversiteit. Misschien komt de vertrouwde huismus dan ook weer terug in de straten.

Over de auteur

Je bent nu offline