Startsein voor bouw 178 sociale huurappartementen

Wethouder Van Woensel en directeur Gerda van den Berg van woningcorporatie De Sleutels hebben vanmiddag het bouwbord onthuld van het poroject ‘Van Voorthuijsen’ op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan. De Sleutels ontwikkelt daar 178 sociale huurwoningen.

Audiofragment: Van Woensel en Van den Berg markeerden vanmiddag de start van de voorbereidingen van de bouw.

De bouw duurt twee jaar, komende zomer wordt er geheid geheid. Dat gebeurt bewust in de vakantieperiode, zodat het naastgelegen Stedelijk Gymnasium er zo min mogelijk last van heeft. In het enorme complex komen ‘duurdere sociale huurappartementen’. “Dan gaat het om huren van 550 euro per maand en hoger,” aldus Van den Berg.

Deze zomer begint de bouw van het enorme appartementencomplex.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline